Genomineerd

Donderdag 3 april is bekendgemaakt dat Klok & Peel Museum Asten de winnaar is van de BankGiro Loterij Museumprijs 2014.

Dit waren alle genomineerde musea.

 

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch is een museum met bijzondere aandacht voor de (stads)natuur en natuurhistorie van de regio Rotterdam. De vaste museumcollectie vogels, zoogdieren, insecten, schelpen en planten verrijkt je kijk op de aardse biodiversiteit. Alle fossielen die in de Nederlandse bodem te vinden zijn, zie je in de tentoonstelling ‘Opgeraapt Opgevist Uitgehakt’. Blikvanger is het potvisskelet en beroemd zijn de dode-dieren-met-een-verhaal, zoals de Dominomus en de Tweede Kamermuis.

Lees meer>

Naturalis, Leiden

Bij Naturalis, het leukste familiemuseum van Nederland, sta je oog in oog met wel 10.000 dieren, planten, stenen en fossielen. In Superzintuigen ontdek je dat dieren soms meer waarnemen dan de mens. Of bekijk de museumcollectie door de ogen van Freek Vonk. In LiveScience zie je werk dat normaal achter de schermen plaatsvindt. Zo maak je een echte prepareersessie mee van bijvoorbeeld een vleermuis of een bruinvis.

Lees meer>

Klok & Peel Museum Asten

Het compleet vernieuwde Klok & Peel Museum Asten vertelt het bijzondere verhaal over het gebied De Peel. De natuur sparen, eenvoudig door ze te leren kennen en waarderen. De tijdlijn loopt via boeiende, interactieve thema’s van miljoenen jaren geleden tot de bewoonde Peel van nu. Klok & Peel verbindt natuur aan cultuur. Klok & Peel is het groenste museum van Nederland.

Lees meer>

Natuurmuseum Brabant, Tilburg

In Natuurmuseum Brabant is voor iedereen iets leuks te doen, of je nou 3 bent of 83, natuurliefhebber of niet. Je kunt er tussen roofvogels, fossielen of spinnen dwalen, natuuronderzoek doen in de OO – ZONE, op mammoetjacht in IJstijd! of in een nagebouwde trein door vijf stations van het leven reizen. Je zit er met je neus op de natuur!

Lees meer>