Genomineerden 2019

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het daagt zichzelf voortdurend uit om samen met bezoekers te reflecteren op actuele maatschappelijke vraagstukken. Openheid, gastvrijheid en kennisuitwisseling zijn daarbij van groot belang. De museumcollectie omvat ruim 2.800 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van El Lissitzky, Joseph Beuys, René Daniëls, Marlene Dumas, Hito Steyerl en Iris Kensmil.

Lees meer ›

Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam is een plek voor mensen. Een museum dat dingen anders doet, met een glimlach. Je ontmoet er kunst, luistert naar verhalen en viert samen kerst. Je kunt zelf bepalen wat er te zien is en wat je voor je koffie betaalt. En tijdens je vakantie verzorgt het museum je planten. Dat maakt dat iedereen zich welkom voelt.

Lees meer ›

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam vertelt het verhaal van de stad. Kern is de rijke cultuurhistorische collectie die je meeneemt van nederzetting aan de Rotte tot aan de moderne architectuurstad. Maar Museum Rotterdam is meer: het volgt op de voet wat er gebeurt in de stad. Samen met de bewoners ontrafelt het museum het DNA van de stad en ontdekken ze nieuw Rotterdams erfgoed.

Lees meer ›