Genomineerden

Het is niet meer mogelijk om te stemmen voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2016. Het winnende museum wordt dinsdag 3 mei bekendgemaakt.

Nationaal Monument Kamp Vught

‘Herdenken is nadenken’ is het motto van Nationaal Monument Kamp Vught. Niet alleen op 4 mei; jaarlijks bezoeken ruim 70.000 mensen de historische plek waar het SS-concentratiekamp Vught was gelegen. Het herinneringscentrum maakt de kwetsbaarheid en de actuele betekenis van vrijheid invoelbaar. Barak1B, de laatste authentieke stenen barak van Nederland is sinds 2013 een waardevolle aanvulling voor bezoekers.

Lees meer>

Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum leer je alles over de wereld van de krijgsmacht en komen aangrijpende verhalen tot leven. Hier sta je oog in oog met pronkstukken uit de grootste militaire collectie van Nederland: van tanks en pantservoertuigen tot vliegtuigen en helikopters. Daarnaast valt er genoeg zelf te ontdekken en te doen. Een bezoek aan het Nationaal Militair Museum blijft je bij!

Lees meer>

Verzetsmuseum Amsterdam

Verzetsmuseum Amsterdam gaat over gewone en bijzondere mensen, in Nederland en Nederlands-Indië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum ervaren bezoekers wat het betekent om je vrijheid en rechten te verliezen en in angst te leven. En dat het belangrijk is om je te verzetten tegen onderdrukking en op te komen voor mensen die gevaar lopen, toen en ook nu.

Lees meer>