Genomineerden

Iedereen die stemt op de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 maakt kans op een 5-daagse reis naar New York

Fries Museum

Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Het mooiste zilver en Mata Hari’s dagboek vind je naast hedendaagse kunst en slow design. Of je in de buurt vakantie viert, een geboren Fries bent of gewoon van mooie dingen houdt: dit gloednieuwe museum wil je niet missen.

Lees meer>

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum: dé plek waar de geschiedenis en cultuur van Zeeland tot leven komen. De collectie geeft een rijk beeld van de historische ontwikkelingen van werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst. Door de locatie, de middeleeuwse Abdij van Middelburg, wordt een bezoek echt een beleving. Met verrassende, eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. In het Zeeuws Museum word je geraakt door schoonheid.

Lees meer>

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Aan de hand van de begrippen Ondernemerschap, vrijdenken, creativiteit en burgerschap wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst. Het museum wil het verhaal van Amsterdam toegankelijk maken en aan een zo breed mogelijk publiek presenteren.

Lees meer>