Eye Filmmuseum

Amsterdam

Eye is het thuis van de échte filmgek. Bij ons beleef je parels uit de filmgeschiedenis en ontdek je hoe film gemaakt, gerestaureerd en gearchiveerd wordt: geen geheim blijft verborgen. Iedereen is dan ook van harte welkom om met ons mee te kijken (en soms zelfs met ons mee te doen).


Verzot op film

Maar pas op: film werkt verslavend. Wie eenmaal een kijkje achter de schermen van Eye heeft genomen, wil alleen maar meer zien. Dat komt omdat film zo’n mooie spiegel is van de tijd en van onszelf. Film van vroeger laat ons zien hoe de wereld er uit zag, hoe mensen eruit zagen, wat we willen onthouden, willen vergeten of waar we van kunnen leren.

 

Beleven, maken, kijken

Als museum, bioscoop en kennisinstituut opent Eye de wereld van film. Dat doen we met workshops, lezingen, rondleidingen en presentaties. Doe de filmquiz in de minibioscoop, speel mee in een film, geniet van de live muziek bij historische stille films en bezoek de tentoonstellingen met verdere verdieping van filmische thema’s en de werkwijze van grote regisseurs.

 

De magie van film komt naar je toe

De filmcollectie van Eye is van ons allemaal. Voor wie liever thuis blijft om van film te genieten is er de Eye Film Player met een groeiende selectie films uit de collectie. Vanaf 2021 vertonen we de mooiste historische filmfragmenten uit onze collectie op publieke pleinen door heel Nederland.

Onze droom: film nog dichterbij
Onze droom: een kleine reisbioscoop waarmee we de fascinerende en betoverende wereld van film nog beter bereikbaar maken voor iedereen. Wie op ons stemt, helpt ons deze droom van Eye te realiseren.

 


Video

 

 

Video
Eye Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
t. 020 5891400
info@eyefilm.nl
www.eyefilm.nl