een reis voor 2 naar

NEW YORK

Science Centre Delft

Science Centre Delft keert de TU Delft binnenstebuiten. De interactieve tentoonstelling en Labs betrekken de bezoekers bij echte wetenschap en technologie. In de state-of-the-art werkplaats wordt er ontworpen en gebouwd, hier maken bezoekers kennis met de praktijk van de ingenieur. Omdat ieders talent telt, ondersteunt Science Centre Delft met een uitgebreid aanbod het techniekonderwijs van basis- en voortgezet onderwijs.

 

In Science Centre Delft gaat het om ontdekken, verbinden en meedoen: hier proef je wat er binnen de TU Delft gebeurt. Het vormt de brug tussen de samenleving en de universiteit. In het monumentale pand worden de nieuwste technologische ontwikkelingen en de historische collectie van de TU Delft samengebracht. Studenten en onderzoekers brengen de wetenschap dichter bij het publiek: Science Centre Delft opent de deuren van de TU Delft!

De Labs dagen bezoekers uit om te onderzoeken; ze kunnen er aan de slag met o.a. microbiologie, robotica of bouwdynamica. Net als de universiteit is Science Centre Delft een ‘hands on’-instelling: het gaat naast onderzoeken om ontwerpen en bouwen. In de state-of-the-art werkplaats werken bezoekers naast studenten en onderzoekers om hun ontwerpen daadwerkelijk te maken met behulp van een lasersnijder of 3D-printer.

De activiteiten gaan verder dan het eigen gebouw: de backstage tours nemen de bezoekers mee op ontdekkingstocht langs bijzondere plekken van de universiteit: beleef de absolute stilte van de Dodekamer of bekijk in het Waterlab het actuele onderzoek naar kustverdediging. Ook wordt het publiek via ‘citizen science’-programma’s betrokken om actief deel te nemen aan onderzoek in de eigen omgeving.

De techniekprogramma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs bieden docenten houvast en aanvulling op het regulier onderwijs. Individuele leerlingen worden aangesproken en uitgedaagd om hun eigen interessegebied te ontdekken en aan de slag te gaan.

Met zijn programma’s, mede ontwikkeld door onderzoekers en studenten, wil Science Centre Delft al zijn bezoekers inspireren en de ontwikkeling van talenten ondersteunen. Iedere bezoeker, kind of volwassene, is een onderzoeker, ontwerper en bouwer: een ware ingenieur.

Stem op Science Centre Delft ›


Video

 


Science Centre Delft
Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
Tel: +31 15 278 5200
www.tudelft.nl/sciencecentre
E-mail: sciencecentre@tudelft.nl


Deel deze pagina