Nieuws

 

De winnaar van de reis naar New York is bekendgemaakt. Uit de ruim 113.000 stemmers is Veronique van der Meijden als winnaar uit de bus gekomen. Met deze winnares is inmiddels contact opgenomen. Heel veel plezier toegewenst!

 

 

De BankGiro Loterij Museumprijs 2018 is gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam. Het Maritiem Museum liet de twee andere genomineerde techniekmusea, GeoFort in Herwijnen en Science Centre Delft, achter zich. Ruim 113.500 mensen stemden op de publieksprijs. Een record. Daarmee is de BankGiro Loterij Museumprijs dit jaar de grootste culturele publieksprijs.

 

De stembussen voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 zijn gesloten. Van 3 april t/m 8 mei kon het publiek stemmen op haar favoriete techniekmuseum. Genomineerden GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft hebben vijf weken alles op alles gezet in hun strijd om de meeste stemmen.

 

Door: het Maritiem Museum

Na drie weken campagne voeren voor de BankGiro Loterij Museumprijs, begrijpen we bij het Maritiem Museum opeens hoe een lijsttrekker zich in verkiezingstijd moet voelen.

 

Drie weken na de start van de stemperiode van de BankGiro Loterij Museumprijs blijkt de strijd om de titel ‘Museum van het Jaar’ nog steeds spannend te zijn. Sinds 3 april jl. zetten GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft alles op alles om de prijs van € 100.000 te winnen. De koploper heeft op dit moment 38,4 procent van de stemmen, nummer twee 34 procent, gevolgd door de nummer drie met 27,6 procent.