De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door Stedelijk Museum Schiedam. Met 39% van de stemmen sleepte het museum de prijs in de wacht, die dit jaar in het teken stond van het ‘Meest Publieksvriendelijke Museum’. Door de prijs te winnen ontvangt het museum in één klap 100.000 euro. Daarmee kan het zijn droom realiseren: een stadsplein vóór het museum, een ontmoetingsplek met geschiedenis en moderne kunst.

De stembussen voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 zijn gesloten. Tot en met 8 mei kon er gestemd worden op de genomineerden van dit jaar in de categorie 'Meest Publieksvriendelijke Museum'. Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam en het Van Abbemuseum in Eindhoven hebben sinds de start van de stemperiode op 8 april 2019 alles op alles gezet om de meeste stemmen voor hun museum te verwerven.

De genomineerden zijn bekend en de stembussen staan open: de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is van start! Dit jaar zijn de genomineerden door de jury gekozen in de categorie 'meest publieksvriendelijke museum'. Tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het museum met de meeste stemmen ontvangt € 100.000 en stemmers maken kans op een reis naar New York voor twee personen!

De winnaar van de reis naar New York is bekendgemaakt. Uit de ruim 113.000 stemmers is Veronique van der Meijden als winnaar uit de bus gekomen. Met deze winnares is inmiddels contact opgenomen. Heel veel plezier toegewenst!

De BankGiro Loterij Museumprijs 2018 is gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam. Het Maritiem Museum liet de twee andere genomineerde techniekmusea, GeoFort in Herwijnen en Science Centre Delft, achter zich. Ruim 113.500 mensen stemden op de publieksprijs. Een record. Daarmee is de BankGiro Loterij Museumprijs dit jaar de grootste culturele publieksprijs.