De genomineerden zijn bekend en de stembussen staan open: de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 is van start! Tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam of Science Centre Delft. Het museum met de meeste stemmen ontvangt € 100.000 en stemmers maken kans op een reis naar New York voor twee personen!

De culturele publieksprijs vindt dit jaar voor de elfde keer plaats en staat in het teken van Techniek. De drie genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. De komende vijf weken bepaalt het publiek welk museum zich straks ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én welke museumdroom in vervulling gaat:

Droom van GeoFort in Herwijnen: uitbreiden met een Virtual Reality Experience
Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: “Mochten wij de € 100.000 winnen, dan willen we ons museumaanbod uitbreiden met een Virtual Reality Experience. We ontwikkelen een spel om de geografische kennis van onze bezoekers te testen in een reis om de wereld. Het doel is zo snel en zoveel mogelijk plekken te herkennen en zo je mede-wereldreizigers af te troeven.”

Droom van Maritiem Museum Rotterdam: een interactieve werkplaats
Frits Loomeijer, directeur Maritiem Museum Rotterdam: “Onze museumdroom is een interactieve techniekwerkplaats die de oude en nieuwe haven samenbrengt. Hiermee willen wij nieuwe generaties de maritieme ambachten van vroeger en nu laten ontdekken. In onze toekomstige werkplaats zijn smeden, monteurs en timmerlui aan het werk, omringd door nieuwsgierige leerlingen of families die zelf aan de slag gaan. En dat op de historische plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.”

Droom van Science Centre Delft: samenwerken met de modernste robots
Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: “Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.”

Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de meeste publieksstemmen heeft gekregen en de winnaar is van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018.

Lees meer over de Museumprijs