Door: het Maritiem Museum

Na drie weken campagne voeren voor de BankGiro Loterij Museumprijs, begrijpen we bij het Maritiem Museum opeens hoe een lijsttrekker zich in verkiezingstijd moet voelen.

Als trotse genomineerde proberen we natuurlijk iedereen (maar dan ook echt: ie-der-een) over te halen tot een stem of het delen van onze stemoproep. En iedere keer als ons enthousiasme wordt beloond met een welgemeend ‘natuurlijk steun ik jullie!’ maakt ons lijsttrekkers-hart een sprongetje.

‘Ik ben overtuigd, hoor!’
Bij de speciale stembalie in het museum kan een positief geluid direct worden omgezet in actie: met een breed gebaar worden welwillenden naar een laptop geleid om direct hun stem uit brengen. Sommige bezoekers nemen hun stemrecht heel serieus en willen ‘eerst nog even rondkijken’. De euforie is des te groter als de dame of heer in kwestie even later glimlachend terugkeert bij de balie met een ‘ik ben overtuigd, hoor!’

Ook Maritiem Museum-icoon Professor Plons helpt mee!

Met z’n allen
De vrijwilligers en medewerkers van het museum roepen vol enthousiasme hun familie en vrienden op om te stemmen, delen en liken de oproep alsof hun leven ervan afhangt en draaien met verve shifts bij de stembalie. Bij de aftrap van de campagne sprongen we voor de lens van fotograaf Marco de Swart. In de haven en het museum werden volop plaatjes geschoten, die uiteindelijk tot een heuse stemvideo leiden!

Medewerkers en vrijwilligers van het Maritiem Museum roepen op: “Stem op ons!”

Ook bekende Rotterdammers en onze eigen Professor Plons! steken ons een hart onder de riem. We ontvangen filmpjes en onze stemoproep wordt verspreid. Iedere stem is er eentje en met een meivakantie vol techniek voor de boeg gaan we er, met z’n allen, nog anderhalve week tegen aan!