De stembussen voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 zijn gesloten. Tot en met 8 mei kon er gestemd worden op de genomineerden van dit jaar in de categorie 'Meest Publieksvriendelijke Museum'. Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam en het Van Abbemuseum in Eindhoven hebben sinds de start van de stemperiode op 8 april 2019 alles op alles gezet om de meeste stemmen voor hun museum te verwerven.

Wie uiteindelijk de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 wordt en daarmee een bedrag van € 100.000 in de wacht sleept voor het verwezenlijken van hun museumdroom, is nog even afwachten. Op 17 mei wordt bekendgemaakt wie de prijs wint. De winnaar van de reis naar New York krijgt uiterlijk 27 mei 2019 persoonlijk bericht.