De BankGiro Loterij Museumprijs 2015 nadert de ontknoping! Tot en met zondag 12 april, 23.59 uur kun je stemmen op het Amsterdam Museum, Fries Museum of Zeeuws Museum. Op donderdag 16 april wordt bekend gemaakt welk museum de meeste publieksstemmen heeft en een bedrag van 100.000 euro wint.

Een aantal leuke reacties van stemmers:

Yo stemde op het Zeeuws Museum: “Persoonlijk ben ik heel blij dat dit museum genomineerd is en ze verdienen het ook. De laatste jaren hebben ze met veel enthousiasme en vakmanschap laten zien dat er in Zeeland veel te leren valt van kunst en cultuur. Daarnaast hebben ze het museum tot over de grenzen van Zeeland bekendheid gegeven. Het Zeeuws Museum behoort wat mij betreft tot het Zeeuws DNA!”

Het Fries Museum werft iedere vrijdag op de markt stemmen. Daar horen ze veel leuke reacties van mensen: “Natuurlijk stem ik op het Fries Museum, het is een prachtig museum.” en “Wat leuk! Ik heb er vroeger nog gewerkt. Natuurlijk stem ik!”

Het Amsterdam Museum ontvangt via social media veel berichtjes van stemmers, zoals Grace: “Ik heb gestemd! Mijn dochter Joy heeft laatst een prijs gewonnen en de rondleiding die ze samen met vriendinnen door het Amsterdam Museum kreeg vond ze super leuk. Dit is echt een heel leuk museum waar de mensen passie hebben voor hun werk. Ze verdienen het.”