Nieuws

Nationaal Monument Kamp Vught wint BankGiro Loterij Museumprijs 2016

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016 en ontvangt een bedrag van 100.000 euro. Het museum liet met 37,1% van de stemmen de andere genomineerden, Verzetsmuseum Amsterdam (33%) en Nationaal Militair Museum in Soest (29,9%), achter zich. Een recordaantal van ruim 79,5 duizend mensen stemde op de genomineerde musea, dit jaar in de categorie oorlogs- en verzetsmusea. De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Vandaag verrasten Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, Michiel Verboven, managing director BankGiro Loterij, en Siebe Weide, algemeen directeur Museumvereniging, Nationaal Monument Kamp Vught met de cheque van € 100.000.

Jeroen van den Eijnde, directeur Nationaal Monument Kamp Vught: “Ik ben geweldig blij en trots dat wij deze prijs hebben gewonnen. Het is in de eerste plaats een erkenning voor de gezamenlijke inspanning die talloze vrijwilligers en een klein team leveren, om deze indrukwekkende plek en de verhalen die ermee verbonden zijn, in stand te houden. Dit resultaat toont aan hoeveel mensen ons herinneringscentrum steunen. En dat zij het belangrijk vinden om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar te houden en vrijheid niet als iets vanzelfsprekends te ervaren. Hartverwarmend!”

4 mei is uitgezonden in 'Koffietijd':

 

Winnaar_Museumprijs_2016.jpg
Foto: Roy Beusker