Jury

De jury bestaat uit een aantal vaste leden die voor vier jaar worden benoemd. Deze kernjury wordt elk jaar aangevuld met een tijdelijk jurylid, op basis van zijn of haar specifieke expertise.

De jury bepaalt elk jaar de categorie waarin de BankGiro Loterij Museumprijs wordt uitgereikt en stelt - na een bezoek aan de deelnemende musea - een shortlist op. Het publiek kan daarna een aantal weken stemmen op een van de genomineerde musea. Het museum met de meeste stemmen wint! 

Kernjury

Hedwig Saam
(voorzitter jury)
Directeur Museum Het Valkhof, Nijmegen

Hedwig Saam Hedwig Saam is kunsthistorica en sinds 2018 directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen. Voorheen was zij directeur van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en van het Museum voor Moderne Kunst en het Historisch Museum in Arnhem.
Marjan Ruiter 

Directeur Zeeuws Museum, Middelburg

Marjan Ruiter Marjan Ruiter is historica en sinds 2009 directeur van het Zeeuws Museum in Middelburg. Eerder bekleedde zij diverse functies aan de Rijksuniversiteit Groningen en was ze directeur van Centrum Kunstlicht in de Kunst in Eindhoven en senior regio adviseur bij het VSB Fonds.
Bart Rutten

Artistiek directeur Centraal Museum, Utrecht

Bart Rutten Bart Rutten is kunsthistoricus en sinds 2017 artistiek directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Hij is specialist op het gebied van videokunst en werkte eerder onder meer als conservator en hoofd collecties bij het Stedelijk Museum Amsterdam.
 

Expertjury 2019 

Paul Geertman
Directeur Aedes Real Estate

Paul Geertman is oprichter en eigenaar van Aedes Real Estate. Hij houdt zich bezig met de herontwikkeling van complexe locaties en opende onder meer een hotel met een permanente collectie videokunst in Amsterdam. In 2019 is hij expert jurylid vanwege zijn ervaring en specifieke expertise op het gebied van publieksvriendelijkheid.

 

Deel deze pagina