Maritiem Museum Rotterdam

Winnaar 2018

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken of doe mee aan activiteiten. In onze museumhaven beleef je, op historische schepen en kranen, hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

 

Maritiem_340.jpg
Maritiem Museum 6 augustus 2015

Het Maritiem Museum Rotterdam wil bezoekers bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen voor jong en oud gaan jaarlijks ruim 200.000 bezoekers mee op reis door ons maritieme heden en verleden. Het Maritiem Museum vertelt verhalen, pronkt met topstukken uit een vooraanstaande collectie en daagt bezoekers uit om mee te doen aan één van de vele activiteiten. In de museumhaven beleven zij op historische schepen en kranen, hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Een wereld die je raakt!

Een bezoekje aan het Maritiem Museum is een inspirerende ervaring vol plezier voor drie generaties: ouders, grootouders én (klein)kinderen. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Hier zijn bezoekers van harte welkom aan boord van schepen en kranen uit de negentiende en twintigste eeuw, zoals zeilschip Annigje, stoomsleepboot Dockyard V of het roefje van sleepschip de Geertruida. Op de kade, steigers en aan boord ontdekken zij de verhalen van scheepsbewoners, schippers en havenarbeiders, die de haven van toen hebben gemaakt tot Rotterdams’ trots van vandaag.
 

maritiem_sm.jpg

Met de opening van de Offshore Experience, een uitdagende zoektocht naar energie op zee, realiseerde het Maritiem Museum een gamechanger in museumland. Bezoekers wanen zich in deze tentoonstelling aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Zij ervaren hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. Lukt het om als marshaller een helikopter naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container vanaf een schip aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden? In de expo denken leerlingen, studenten en maritieme experts bovendien mee over innovatieve ideeën voor de toekomst van energiewinning op zee. 

 

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA  Rotterdam
Tel: +31 10 413 26 80
www.maritiemmuseum.nl

Maritiem_logo.jpg

 

Vorige winnaars