Naturalis Leiden

Winnaar 2020

DinotijdTrex.jpg

Droom: de passie voor de natuur delen

Onze droom is een professionele studio te bouwen waarmee we nog veel meer mensen kunnen bereiken. Zo brengen we onze onderzoekers tot in de huiskamer en het klaslokaal met hun kennis en verhalen die verwonderen en raken. Als mensen de natuur in hun hart sluiten, zullen ze er ook beter voor zorgen. En dat is nu harder nodig dan ooit!

 

De schoonheid van biodiversiteit

Wij zijn Naturalis Biodiversity Center. Met onze indrukwekkende collectie en kennis brengen we het leven op aarde in kaart. Klein of groot, springlevend of al miljoenen jaren dood. Alles in de natuur hangt samen en balans is van levensbelang voor het voortbestaan ervan. Biodiversiteit heet dat; daar doen wij dagelijks onderzoek naar. Voor het behoud van de natuur en voor de toekomst van onze kinderen. En in ons nieuwe museum tonen we de schoonheid en rijkdom van de natuur.

 

Zien, doen en beleven

Naturalis is een combinatie van zien, doen en beleven. In de indrukwekkende museumzalen ontdek je meer over het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze aarde. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, en staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en T. rex Trix.

 

LiveScience

De zaal LiveScience is de etalage van Naturalis. Hier ervaar je het werk achter de schermen. Zo worden op zaal onder andere vogels geprepareerd, reproducties van dinosaurusskeletten met een 3D-printer geprint en vlinders gedigitaliseerd. En je ontmoet onze onderzoekers en collectiebeheerders, zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken. Want wie meer weet, ziet meer en zal uiteindelijk ook anders doen. En dat is juist nu belangrijker dan ooit!

 

Naturalis 200 jaar

Dit jaar bestaat Naturalis 200 jaar. We vieren dit onder andere met de jubileumtentoonstelling ‘Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis’ waarin we 25 absolute topstukken tonen uit de collectie. We betrekken het publiek in LiveScience; zij kunnen zelf een favoriet uit de collectietoren kiezen, die wij vervolgens in het museum tonen.

Naturalis Biodiversity Center
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
contact@naturalis.nl
www.naturalis.nl

logo_Naturalis.png

 

Vorige winnaars