Hunebedcentrum, Borger

Winnaar 2008

 

Voor de Museumprijs 2008 stond het thema ‘archeologie/bodemschatten’ centraal. De bezoekers brachten met tienduizenden hun stem uit en kozen voor het Hunebedcentrum.
 

'Van het platteland zijn' geen obstakel

“De betrokkenheid van het publiek zorgde ervoor dat “van het platteland zijn” geen obstakel was om te winnen”, zegt directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum. “Iedereen uit de regio had meegeholpen om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Het was bijzonder om te zien hoe heel Drenthe in beweging kwam voor ons. Zo had een wegenbouwer op zijn elektronisch bord, in plaats van “Let op de wegomlegging”, “Stem op het Hunebedcentrum” gezet. Iedereen die langs de N34 kwam zag dat staan!”

Volgens Klompmaker werd er door de Museumprijs “een soort basale trots aangeboord die psychologisch belangrijk is. In Drenthe is men heel bescheiden, maar nu werd iedereen gemobiliseerd en gingen ze vechten voor ons Hunebedcentrum en voor de eigen regio. We zijn allemaal nu Europeaan en wereldburger, maar er is behoefte aan ankerpunten. Het Hunebedcentrum is zo’n ankerpunt in de eigen omgeving. De Museumprijs heeft dat gevoel van regionale trots alleen maar versterkt

 

Hunebedcentrum, Borger

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
0599 236 374

www.hunebedcentrum.eu

 

hunebed-logo-300-px.png

 

Vorige winnaars